Thursday, February 24, 2011

Di Sebalik Kebangkitan Rakyat Mesir

Mungkin ini lari dari yang kebiasaannya.Tapi saya tetap tertarik untuk menulis perkara ini.

Mulanya cuba lihatkan pada ini:

Dua buah negara arab yang ditakuti America jika Islam bangkit di situ ialah ARAB SAUDI dan MESIR.

Selepasnya kebangkitan rakyat islam Tunisia,pastinya ia akan 'berjangkit' kepada negara semenanjung Arab yang mana kebanyakan pemerintahnya adalah dari golongan KukuBesi.America yang sedar akan ini pastinya akan takut jika perkara ini berjangkit kepada dua negara ini.Maka disinilah satu konspirasi telah dirancang oleh America : "Membawa Rakyat Mesir untuk Bangkit Menjatuhkan Husni Mubarak."

Maka si Hero yang dilantik oleh America untuk mengetuai KEBANGKITAN ini adalah  Muhammad El-Baradei, bekas Ketua Agensi Tenaga Atom Antarabangsa PBB (PBB merupakan sekutu kuat America).Maka dialah yang telah diangkat untuk mengetuai perjalan cerita ini secara 'tidak rasmi'.

Satu perkara yang tidak diketahui ramai adalah di negara mesir yang mempunyai berpuluh juta rakyat, 40% daripadanya ialah merupakan Special Branch(SB).Itulah antara sebabnya jika didalam sebuah rumah yang dihuni oleh sebuah keluarga,Si Ayah tidak berani memperkatakan berkaitan politik kepada si Anaknya dan begitulah sebaliknya.Itulah sebabnya mengapa IKHWAN begitu menasihati pengikutnya untuk mencari jodoh dengan sebaiknya.


Satu kehairanan,bagaimana sebuah negara yang mempunyai begitu ramai SB tetapi pemerintahnya tidak dapat membendung kebangkitan ini.Bukankah begitu?


Selain itu,Husni Mubarak mempunyai hubungan yang baik dengan Tentera(kerna beliau adalah bekas Genetral di dalam tentera).Dengan erti kata lainnya,kekuatan tentera itu dibawah pengaruh beliau.Beliau boleh sahaja untuk mengarahkan supaya para 'pemberontak' ini dibunuh.Mengapa ini tidak dilakukan beliau?


Cuba kita menggabungkan dua isi yang diolah ini,


1) Hampir separuh rakyat mesir merupan SB(tali barut yang dilantik oleh Husni Mubarak),diketuai Muhammad El-        Baradei
2)Tentera yang mempunyai hubungan rapat Husni Mubarak.


Nah!Bukankah begitu sempurna konspirasi yang diatur oleh America.


SB yang diarah untuk menjadi rakyat yang berdemonstrasi(kemungkinan) dan tentera yang diarah seolah-olah mengawal keadaan.Kita lihat,bertapa terlampau lembutnya kebangkitan rakyat di Mesir.Lain halnya di negara lain yang rakyatnya juga turut bangkit.Lihat sahaja Libya,sudah hampir 200 orang rakyatnya terbunuh.


Untuk pengetahuan,sebelum 'kejatuhan'  Husni Mubarak,Parlimen Mesir telah meluluskan satu isi perlembagaan yang baru,iaitu,:


Sesiapa pun bebas untuk bertanding jawatan President

Inilah apa yang diatur oleh si Dajal America,


Selepas turunnya Husni Mubarak,pastinya ramai wakil dari parti-parti Islam si Mesir yang akan meletakkan wakil mereka  pada pilihan raya president nanti,dan ketika ini,wakil 'America',Muhammad El-Baradei pastinya akan turut bertanding. 


Dengan pandangan rakyat mesir kepada beliau ialah seorang Hero dan parti-parti Islam tidak bersatu untuk meletakkan wakil mereka,maka 'tali barut' America ini pasti akan menang.Maka sekali lagi Mesir menjadi sekutu kuat bagi America!


Apa yang perlu dilakukan oleh gerakan-gerakan Islam di mesir adalah cuba bersatu untuk meletakkan wakil mereka pada PR president nanti.Walaupun jika kekalahan yang diperolehi,Islam di Mesir tidak akan berpecah kepada banyak, dan Muhammah El-Baradei tidak mempunyai peluang yang banyak kerna Islam di Mesir telah bersatu.


Harapnya gerakan-gerakan Islam di seluruh dunia sedar akan perancangan ini,sedarkan rakan-rakan di Mesir.(jika mereka tidak sedar,tetapi saya yakin mereka sedar akan perkara ini,tidak seperti ramai ahli politik negara yang hanya melambungkan Tahniah kepada rakyat Mesir atas 'kejayaan' mereka)


Sedarlah!!!!!!


amir afham,
11.18.a.m.,
24/02/2011.


Sumber: Dirahsiakan.

No comments: